Fier Metal Design

AUTOMATIZĂRI PORŢI

 • AUTOMATIZĂRI PORŢI BATANTE
 • AUTOMATIZĂRI PORŢI CULISANTE

AUTOMATIZĂRI PORŢI BATANTE

 • AUTOMATIZĂRI PORŢI CU BRAŢ SIMPLU
 • AUTOMATIZĂRI PORŢI CU BRAŢ ARTICULAT
 • AUTOMATIZĂRI PORŢI ÎNGROPATE

Automatizări porți cu braț simplu este cel mai des întâlnit sistem de automatizare al porților batante, sunt condiționate de poziționare față de axul stâlpului. Kitul vine în dotare cu cele două brate (motoare) care acționează aripile porților, centrală de comandă cu electronică încorporată, selectorul cu cheie care poate acționa sistemul și de la o cheie normala (opțional) necesară altor utilizatori, becul de semnalizare care avertizează deschiderea sau închiderea porților, o pereche fotocelule care detectează prezența în faza de închidere evitând lovirea autovehiculului sau a altor obiecte și două (2) telecomenzi.

 Lungimile caracteristice diferitelor modele de brațe și puterea caracteristica a motoarelor sunt principalele criterii pentru o alegere corectă. In general această opțiune se face în strânsă legătură cu caracteristicile porților (greutate, lungime, grosimea stâlpului de susținere).

 Tipuri generale de deschidere:

 • la 90 grade pentru modelele cu balamalele montate pe jumatatea stâlpului;
 • mai mult de 90 grade pentru modelele cu balamalele montate în apropierea colțului stâlpului.

 Automatizări porți cu braț articulat permit deschideri ample ale aripilor porților și în primul rând sunt utile în cazul stâlpilor foarte groși, folosit în situații deosebite. Kitul vine dotat cu cele doua brațe (motoare) care deplasează aripile porților și au posibilitatea de prindere în cazul zidurilor groase, centrală de comandă cu electronică incorporată într-unul dintre brațe, selectorul cu cheie care poate acționa sistemul și de la o cheie normală, becul de semnalizare care avertizează deschiderea sau închiderea porților, o pereche fotocelule care detectează prezența în faza de închidere evitând lovirea autovehiculului sau a altor obiecte și două (2) telecomenzi.

 Tipuri de deschidere:

 • la 90 grade pentru modelele cu balamalele montate pe jumătatea stâlpului;
 • mai mult de 90 grade pentru modelele cu balamalele montate în apropierea colțului stâlpului.

 Automatizări porți îngropate – are avantajul că este ascuns la baza stâlpului neinfluențând astfel aspectul portilor. Kitul vine în dotare cu cele două motoare îngropate care deplasează aripile porților, centrala de comanda cu electronică încorporată, selectorul cu cheie care poate actiona sistemul si de la cheie normala, becul de semnalizare care avertizeaza deschiderea sau închiderea porților, o pereche fotocelule care detectează prezența în faza de închidere evitând lovirea autovehiculului sau a altor obiecte și (2) bucăți telecomenzi.

 AUTOMATIZĂRI PORŢI CULISANTE

 • AUTOMATIZĂRI PORŢI PE ŞINĂ CULISANTĂ
 • AUTOMATIZĂRI PORŢI AUTOPORTANTE

 Automatizări porţi pe şină culisantă – este modelul cel mai des folosit pentru automatizarea acestor tipuri de porți. Cu ajutorul unei cremaliere (bara dințată) care se montează pe întreaga lungime a porții, motorul printr-o roată dințată acționează și pune în mișcare poarta. Kitul vine dotat cu motorul care acționează deplasarea porții, echipament în care este și centrala de comandă cu electronică încorporată, selectorul cu cheie care poate actiona sistemul și de la cheie normală (pentru anumite kituri este opțional), becul de semnalizare care avertizează deschiderea sau închiderea porților, o pereche fotocelule care detectează prezența în faza de închidere evitând lovirea autovehiculului sau a altor obiecte și două (2) bucăți telecomenzi.

 Automatizări porți autoportante – sistemul de automatizare este același cu cel prezentat la automatizările pe șină culisantă. Diferențele sunt date de construcția porții ” Sistemul de autoportanță”. Porţile glisante autoportante (porți în consolă) sunt fără șină încastrată sau aplicată  în paviment (un plus de estetică). Poarta este susținută de o șina specială în interiorul căreia se află doua cărucioare cu role. De asemeni poarta se sudează de șină, iar cărucioarele cu role sunt prinse într-un bloc de beton. Funcționarea porților glisante nu este înfluențată de condițiile atmosferice, astfel încât modificarea nivelului solului provocată de îngheț și dezgheț, zăpada și alte agregate nu au nici un efect asupra funcționarii automatizari. Sunt recomandate pentru uz rezidențial și uz industrial.

Garduri Metalice

 Indiferent pentru ce tip de uz urmează a fi confecționate (rezidențial, comercial sau industrial), când proiectul la care lucrăm este confecționarea de garduri metalice, cuvântul longevitate este primordial la Fier Metal Design. Gama de garduri metalice pe care o putem realiza este foarte diversă, echipa noastră putând să proiecteze și să confecționeze garduri metalice care să corespundă perfect cerințelor dumneavoastră atât din punct de vedere estetic cât și al durabilitații și mentenanței ușoare. În categoria garduri veți descoperi o selecție dintr-o paletă largă de elemente din fier forjat care ar putea înnobila cu succes modelul gardului dumneavoastră. Vă puteți alege dintre panouri verticale, panouri centrale, medalioane și rozete, ornamente “C” și “S” din fier forjat, ornamente de mijloc, cercuri și bile forjate, flori și frunze forjate, profile amprentate, forjate și forate. Proiectele Fier Metal Design se realizează integral, având incluse în preț măsurătorile, execuția, transportul și montajul, pentru orice fel de informații suplimentare, echipa noastră vă stă la dispozitie.

Balustrade din fier forjat și inox pentru interior și exterior

 În categoria balustrade ve-ți descoperi o selecție dintr-o gamă largă de elemente din fier forjat, lucrate cu măiestrie, care pot face din scara dumneavoastră elementul central de atracție, asigurând în același timp siguranță și confort. Ca și sursă de inspirație, balustradele din fier forjat și multe alte modele sunt disponibile în catalogul nostru. Asigurăm în cazul balustradelor din fier forjat și mâna curentă din lemn cu montaj inclus. Toate modelele pot fi adaptate atât pentru interior cât și pentru exterior, dar și pentru balcoane și terase. Pentru o balustradă montată la exterior nu recomandăm totuși mâna curentă din lemn, fiind necesară o întreținere periodică. Pentru o balustradă din inox, alegeți un design simplu care să pună în valoare celelalte obiecte ale spațiului. Mâinile curente și balustradele din inox se pot realiza fie din țeavă rotundă sau țeavă rectangulară, având grosimi diferite, lucioase sau satinate, toate acestea în funcție de dorințele dumneavoastră. Îndrăznim însă a vă sugera variante pe care le consideram optime, adaptate mediului în care vor fi montate, funcție de fiecare proiect în parte. În scopul de a vă garanta calitatea, pentru balustradele de inox și mâinile curente, lucrăm numai cu țeavă din inox de calitate superioară. Pentru a oferi

mai multă căldură ambientului, puteți opta pentru balustradele de inox combinate cu lemn. Balustrada din inox pe care am descris-o în prima categorie poate fi completată aplicând o mână curentă din lemn băițuiță în culorile alese de către dumneavoastră. Astfel creem balustrade de inox cu efecte deosebite ce se potrivesc multor stiluri de amenajari interioare case sau spații de lucru. Confecțiile metalice de la Fier Metal Design după modele originale au prețuri realiste, ofertele noastre incluzând transportul și montajul împreună cu toate elementele necesare, caracteristice lucrarii. Montajul este făcut în condiții de maximă responsabilitate, la interior folosind sudură în argon pentru un minim de deranj, în ceea ce privesc finisajele interioare. În oferta noastră este inclusă și partea de consultanță și măsurători precum și contactul permanent pe timpul comenzii. Nu practicăm solicitari ulterioare pentru diverse materiale necesare și neprinse în devizul inițial, în atelierul nostru făurind modele deosebite și multe altele.

Scări fier forjat

Atunci când ne proiectăm scările din fier forjat, trebuie să acordăm atenție fiecărui detaliu. În cazul în care avem un proiect cu etaj sau mai multe etaje, atunci vor exista și scări din fier forjat. Acestea pot fi înfrumusețate cu ajutorul unei balustrade din fier forjat sau pot fi realizate chiar acestea din fier forjat. Desigur, atunci când vorbim despre scări fier forjat ne referim atât la cele interioare, cât și la cele exterioare, însă lucrurile nu diferă prea mult.
Constructiv sunt mai multe tipuri de scără: scară interioară, scară exterioară, scară cu vang central, scară cu vang-uri laterale, scară spirală, scară elicoidală, scară plutitoarescară incendiu și alte variante particulare.
Fier Metal Design proiecteză, produce și montează o gamă largă de scări metalice de interior sau de exterior, în funcție de cerințele specifice și de design. În funcție de dimensiuni, spațiul disponibil, decupajul din placa superioară și înălțimea dintre nivele se pot construi mai multe tipuri de scări metalice, după cum urmează:

Scară metalică dreaptă

Posibilități design:
– scară metalică cu vang central
– scară metalică cu vanguri laterale
– scară cu trepte în consola

Scară metalică cu întoarcere 90 grd.

Scară metalică cu întoarcere 90 grd. cu podest plan.
Posibilitați design:
– scară metalică cu vang central
– scară metalică cu vanguri laterale

Scară metalică balansată

Scară metalică balansată cu întoarcere 90 grd.
Posibilitați design:
– scară metalică cu vang central
– scară metalică cu vanguri laterale

Scară metalică cu întoarcere 180 grd.

Scară metalică cu întoarcere 180 grd. cu podet odihnă.
Posibilitați design:
– scară metalică cu vang central
– scară metalică cu vanguri laterale

Scară metalică cu întoarcere 180 grd.

Scară metalică cu întoarcere 180 grd. cu două podeste de odihnă extinsă.
Posibilități design:
– scară metalică cu vang central
– scară metalică cu vanguri laterale

Scară metalică dublu balansată cu întoarcere 180 grd.

Scară metalică dublu balansată cu întoarcere 180 grd.
Posibilități design:
– scară metalică cu vang central
– scară metalică cu vanguri laterale

Scară dublu balansată cu întoarcere 180 grd. extinsă:

Scară metalică dublu balansată cu întoarcere 180 grd. extinsă
Posibilitați design:
– scară metalică cu vang central
– scară metalică cu vanguri laterale

Scară spirală elicoidală

Scară spirală elicoidală.
Posibilități design:
– Scară spirală cu balustradă segmentată
– Scară spirală cu balustradă continuă

Mobilier din fier forjat

Fier Metal Design vă pune la dispoziție o gamă largă de produse, ajutându-vă la amenajarea casei și grădinii dumneavoastră. Frumos, elegant și util, fierul se transformă într-un cadru romantic datorită accesoriilor din fier forjat atașate mobilierului – flori stilizate, frunzulițe din fier forjat, C-uri, S-uri și diferite ornamente din fier forjat. De aceea noi vă sugerăm să amplasați elemente comode, relaxante și exotice: leagăne, băncuțe, mese și scaune, șezlonguri, balansoare, foișoare, arcade, paturi, mese și scaune, comode, rafturi și etajere, mobilier și accesorii pentru baie, suporturi de flori, toate acestea din fier forjat. Amenajarea casei începe cu o idee, un gând, de la o imagine care prinde formă în mintea noastră și care crește și se dezvoltă până devine o dorință. Pentru această dorință Fier Metal Design este aici, pentru a vă da inspirație, pentru a vă ajuta să găsiți ideea cea mai bună pentru fiecare loc din casă și grădina dumneavoastră, urmărind ce vă place mai mult. Vă putem ajuta să gasiți și elemente pentru ocazii speciale, seri romantice, decorațiuni pentru sărbători și multe altele. Fierul forjat este din ce în ce mai popular. Acest oțel face ca procesul de realizare a mobilierului să fie mai ușor și ne permite să putem da diferite forme și dimensiuni acestora. Eleganța și rafinamentul mobilierului din fier forjat fac ca acesta să se potrivească în multe stiluri ambientale conferind un aer misterios și luxos.

Mobilier profesional din inox

Realizăm mobilier profesional din inox pentru spitale, spații, comerciale, magazine și mall-uri. Oferim soluții de amenajare pentru hoteluri, restaurante și cafenele, proiecte dedicate spațiilor de cultură precum muzee, biblioteci, expoziții, sedii de companii și nu numai.
Studiile arată că peste 78% din decizia de cumparare a unui produs este luată în magazin. De aceea așezarea și plasarea profesională a produselor este esențială pentru cantitatea vânzărilor. Produsele afișate atractiv pe rafturi sunt cel mai des achiziționate de clienți.
Anii de experiență în realizarea mobilierului comercial și a proiectelor din acest domeniu, ne ajută să înțelegem nevoile individuale ale clienților noștri de afaceri și să oferim cele mai bune soluții de amenajare și mobilare a spațiilor comerciale și nu numai.

Fabricarea și construcția de ferme metalice

Materialul, metoda de fabricație, îmbinarea elementelor și designul fermelor sunt selectate în funcție de cerințele operaționale pentru structura finală.
În mod tradițional, ferme de transport realizate din oțel sau aliaje de aluminiu ale profilului pereche. Bazele fermei sunt barele care sunt legate în locurile de fixare a batistelor. Tijele metalice sunt aranjate într-un triunghi, datorită căruia se obține o rigiditate ridicată a structurii fără șican.
Elementele structurii de structură sunt o centură, adică conturul structurii și a zăbrelelor de bretele și rafturi. Se numește lungimea dintre nodurile centurii panoul. Distanța dintre suporturi este deschiderea, iar distanța dintre marginile exterioare ale curelelor – înălțimea fermei. Cureaua fermei acceptă încărcări longitudinale, structura portantă – încărcături transversale. Curelele de susținere superioare sunt realizate din două colțuri cu o secțiune T, având lungimi inegale ale laturilor. Clasele de andocare sunt purtate pe laturile mai mici. Colțurile cu o singură față sunt utilizate pentru fabricarea curelelor inferioare. Colțurile cu formă T sau în formă de cruce sunt utilizate pentru fabricarea de bretele sau rafturi. Există ferme sudate care sunt fabricate din branduri.

Ferma este un design geometric neschimbat, deoarece elementele sale sunt legate rigid, nu articulate. Sârmele de tije din oțel percep încărcătura din compresiunea de tensiune.
Pentru construcții private acoperișurile din tuburile profilate îndoite sau țesute la cald, acestea fiind sudate în poziție.

Porţi

 • porţi moderne metalice
 • porţi din fier forjat
 • porţi autoportante
 • porţi auto şi pietonale

Porti automatizate

 • batantee
 • culisante
 • rabatabile
 • bariere acces auto

Garduri

 • rezidenţiale
 • industriale
 • garduri de grădină
 • garduri rituale

Balustrade din fier

 • pentru scări
 • pentru balcoane
 • pentru terase
 • pentru exterior

Hale

 • industriale
 • agricole
 • sport
 • birouri

Mobilier din inox

 • vitrine prezentare
 • echipamente medicale
 • mobilier metalic magazine
 • mese

Debitare Jet Apa

 • oțel inox
 • aluminiu
 • sticlă
 • piatră

Conexe

 • debitare inox
 • servicii producție inox
 • prelucrare tablă 
 • sudură WIG/TIG

Mobilier din fier forjat

 • paturi
 • scaune
 • mobilier metalic gradină
 • mobilier pe structură metalică

Scări interioare şi exterioare

 • rezidenţiale
 • industriale
 • în spirală
 • drepte

Copertine – Pergole – Marchize

 • terase
 • magazine
 • balcoane
 • bucătării

Acoperişuri metalice cu ferme

 • ferme Pratt
 • ferme Warrenn
 • ferme Belgiene
 • ferme triunghiulare
 • ferme transversale